For frivillige / 08.10.2015.

Topchef Lars Munch arbejder gratis for SOS Børnebyerne

Som nyt bestyrelsesmedlem i SOS Børnebyerne har koncernchefen i JP/Politikens Hus, Lars Munch, netop været i Rwanda for at se og åbne landets fjerde børneby. Han glæder sig over, at hans frivillige arbejdskraft ser ud til at gå til et fornuftigt formål.

"Jeg var spændt på, om det så ud som i brochuren, og det kan jeg heldigvis konstatere, at det gør," siger Lars Munch til JPtv.

"Børnene virker trygge og glade, og det er simpelthen så dejligt at se."

Frivillige topchefer
35 procent af danskerne bruger tid på frivilligt arbejde, og de sidste ti år er antallet af erhvervsledere, der stiller deres kompetencer gratis til rådighed for humanitære formål, steget markant. Selvom virksomhederne de sidste mange år har haft rigeligt at gøre med at navigere i den økonomiske krise, har vi aldrig talt så meget om social ansvarlighed, CSR, miljøbevidsthed og om at give noget tilbage til samfundet.

"Finanskrise eller ej. Jeg tror, at vi er bare er nået til det punkt i vores udviklingsstadie - der er kommet styr på stort set alt - at nu skal vi også opføre os socialt ansvarligt. Det er udmærket. Det er meget udmærket. For det betyder, at verden kommer det skridt videre. Men man må også se kynisk på det. Virksomhederne har brug for at opføre sig ordentligt og blive associeret med noget godt," siger Lars Munch.

Lars Munch afviser dog, at han selv er hoppet på frivillighedstoget i et forsøg på at promovere JP/Politikens Hus.

"Somme tider har man bare behov for at gøre noget, der ikke er for ens egen skyld. Jeg synes faktisk, det er min pligt," siger han.

Indslaget er produceret af JP TV

/